Iconovo och TOA tecknar avtal för utveckling av generisk inhalationsprodukt

Iconovo AB (publ), som utvecklar kompletta inhalationsprodukter för en global marknad, och TOA Pharmaceutical Co., Ltd, som utvecklar generiska produkter för den japanska marknaden, meddelade idag att de har tecknat avtal om att utvärdera en inhalator från Iconovo för en generisk produktutveckling. Avtalet har ett värde på 202 000 euro som ska betalas under de kommande 12 månaderna.

"Vi är mycket glada över att fortsätta samarbetet mellan TOA och Iconovo som inleddes 2017. Slutmålet är att ingå ett licensavtal, att utveckla en inhalerbar generisk produkt till ett läkemedel med betydande försäljning på den japanska marknaden baserad på en inhalator från Iconovo," säger Johan Wäborg, VD för Iconovo.

Om TOA Pharmaceuticals

TOA Pharmaceuticals Co, Ltd baserade i Japan tillverkar och marknadsför läkemedel, kemikalier, sanitetsartiklar och medicintekniska produkter. Företaget har investerat i en produktionsanläggning som specialiserat sig på tillverkning och fyllning av inhalerbara läkemedel samt tillverkning av substanser som används inom inhalation. http://www.toayakuhin.co.jp/english/top.html