Typ III Drug Master File för ICOcap® inskickad till amerikanska läkemedelsverket FDA

Iconovo meddelar att en typ III Drug Master File (DMF) för ICOcap® har skickats in till amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA av bolagets partner Stevanato. ICOcap® har utvecklats av Iconovo. Nya ICOcap® kunder kan referera till denna DMF ansökan när de skickar in registreringsansökan av en drug-device produkt för USA-marknaden. Denna FDA ansökan följer på en tidigare CE-märkning för kliniska prövningar i EU för ICOcap®.

”Stevanato gör ett fantastiskt arbete i förberedelserna för att få ICOcap® lanserad globalt av läkemedelsföretag som vill använda ICOcap® i sina inhalationsprodukter. De har nu tagit rejäla kliv framåt på två av de viktigaste marknaderna i världen. USA, som är världens största läkemedelsmarknad, är en avgörande marknad för framgång med ICOcap®”, säger Johan Wäborg, VD på Iconovo.

Om ICOcap®

ICOcap® är en robust kapselinhalator med en unik greppvänlig design, ett patenterat integrerat lock som gör den lätt att använda. ICOcap® är designad med ett lågt inhalationsmotstånd men kan anpassas till önskat inhalationsmotstånd. ICOcap® är direkt tillgänglig från Stevanato för snabb produktlansering och konkurrenskraftigt pris.