Iconovo ser begränsad påverkan av covid-19

Med anledningen av covid-19 så vill Iconovo förmedla att bolaget endast ser en begränsad påverkan i dagsläget och framöver. Bolaget är inte beroende av några fysiska varor och har de som behövs på lager och försäljningen är inte fysisk. Den påverkan som skulle kunna inträffa är viss försening i utvecklingen i det fall bolagets personal skulle insjukna. Iconovo är välkapitaliserat och hade vid utgången av 2019 en kassa uppgående till ca 89 MSEK.

För ytterligare information kontakta, vänligen kontakta:
Orest Lastow, VD, orest.lastow@iconovo.se, mobil: 076-5422220

OM ICONOVO AB

Iconovo grundades 2013 av personer med lång erfarenhet inom inhalationsutveckling. Bolaget utvecklar inhalatorer med tillhörande läkemedelsberedning som främst används för att behandla astma och KOL men Iconovo besitter även kompetens att utveckla produkter för nya typer av inhalerade läkemedel som tex vacciner.

Genom att samarbeta med Iconovo kan läkemedelsföretag och generikabolag få tillgång till en komplett läkemedelsprodukt och slipper därmed de komplicerade och kostsamma tidiga stegen i utvecklingsfasen. Iconovo licensierar ut sina patenterade produkter till sina kunder och erbjuder en snabbare väg till inhalationsmarknaden med lägre risk och till en lägre kostnad.

Mer information om verksamheten finns på www.iconovo.se.

Företaget är baserat i Lund och Iconovos aktie (ticker ICO) är listad på Nasdaq First North, Stockholm sedan 6 april 2018. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, telefon +46 8 463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se.