Carl Lindgren ny styrelseledamot i Iconovo

Iconovo AB (publ), som utvecklar kompletta inhalationsprodukter för en global marknad, meddelar idag att bolaget i samband med årsstämman förstärkt styrelsen med Carl Lindgren. Carl Lindgren har lång och bred internationell, kommersiell erfarenhet från olika ledande positioner inom life science-branschen, bland annat från bolag som Karo Healthcare, Lundbeck och AstraZeneca.

Carl Lindgren är för närvarande på väg till en tjänst som Chief Business Development Officer på EQL Pharma och är verksam som styrelseledamot i bolaget BioMedica Norden AB. Han har tidigare även arbetat kommersiellt med inhalationsprodukter.

”Vi är mycket glada över att kunna välkomna Carl Lindgren till Iconovos styrelse. Han tillför mer än 30 års erfarenhet i läkemedelsbranschen och har ett stort kunnande inom såväl inhalationsprodukter som företagsförvärv och affärsutveckling”, säger Gunnar Gårdemyr, styrelseordförande i Iconovo.

Carl Lindgren anslöt till Iconovos styrelse i samband med årsstämman den 22 maj 2023.

”Iconovos portfölj av patenterade inhalatorer har en betydande kommersiell potential på marknaden för både generika- och originalläkemedel. Jag ser fram emot att bidra till företagets fortsatta utveckling och framgång i samarbete med styrelsen och ledningen”, säger Carl Lindgren.
 

Om Iconovo

Iconovo (Nasdaq First North Growth Market: ICO) utvecklar nya inhalationsläkemedel i samarbete med in-ternationella läkemedelsföretag. Bolaget tillhandahåller flera typer av patentskyddade inhalatorer som kan generera betydande kommersiella möjligheter vid utveckling av helt nya läkemedel och vid patentutgångar för etablerade läkemedel. Det längst framskridna läkemedelsprojektet är en generisk version av astma- och KOL-läkemedlet Symbicort® som förväntas nå marknaden under 2025. Iconovo planerar att marknadsföra denna produkt i Norden genom sitt dotterföretag Iconovo Pharma, medan bolagets partner Amneal Pharmaceuticals har rättigheterna på de flesta övriga större marknaderna i världen. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB, Box 7405, SE-103 91 Stockholm (+46 8 463 80 00, certifiedadviser@penser.se).