Iconovos nya inhalator ICOpre visas på RDD 2021 workshop

Iconovos nya förfyllda tvåkavitetsinhalator kommer visas publikt för första gången på RDD 2021 (4 – 7 maj). Designen, funktionen och utvecklingsprocessen av ICOpre® kommer att presenteras på en workshop på mötet. Iconovo visar hur en integrerad utvecklingsprocess kan accelerera utvecklingstiden för en komplett inhalationsprodukt som är ekvivalent med Ellipta® med avseende på både inhalator och pulverformulering. Iconovo använder en parallell utvecklingsprocess av samtliga generiska Ellipta produkter i ICOpre och planerar för en utlicensiering av samtliga produkter i portföljen till en partner.

ICOpre har utvecklats i Iconovos laboratorier av egna specialister inom inhalatorkonstruktion, pulverformulering och produktkaraktärisering. Företagets expertis reflekteras i resultaten för ICOpre utvecklingen med utmärkt in-vitroekvivalens med originalet nådd efter mindre än 12 månaders utveckling.

Ellipta portföljen representerar en signifikant kommersiell möjlighet med en prognosticerad försäljning på USD 4,9 miljarder 2025. Ellipta inhalatorn är skyddad av ett antal patent till 2030 och kommer att skydda flertalet av produkterna längre än baspatentet för läkemedelssubstanserna. Iconovo beslöt därför att utveckla en egen patentskyddad intern mekanism med en unik formsprutad disk och kavitetsöppning för att inte riskera patentintrång. Den unika lösningen undviker inte bara risken för patentintrång utan ger också ett eget patentskydd som varar i nästan 20 år. Iconovo gick ett steg längre och gav också ICOpre en ren attraktiv yttre skandinavisk design. Mer information om ICOpre möjligheten finns på iconovo.se

Dr. Orest Lastow, CTO på Iconovo, grundare och uppfinnare av inhalatorerna från Iconovo kommer presentera ICOpre på RDD som en on-demand video som kan ses av deltagarna på RDD.