Kapselinhalatorn ICOcap™ från Iconovo CE-märkt för kliniska prövningar

Iconovo meddelar att kapselinhalatorn ICOcap™ är CE-märkt för användning i kliniska studier. ICOcap™ kan nu användas av kunder i kliniska studier vid utveckling av kapselformuleringar och kan köpas direkt från Stevanato, tillverknings- och distributions-partner till Iconovo. CE-märkningen är utförd i konformitet med Direktiv 93/42/EEC som en klass 1 Medical Device tillsammans med vår partner Stevanato och deras dotterbolag Balda Medical GmbH.

”Med CE-märkningen av ICOcap™ tar Iconovo och Stevanato ett viktigt steg närmare kommersiell försäljning av vår unikt designade kapselinhalator. Inhalatorn kan nu säljas för användning i kliniska studier. Detta är inte enbart av vikt för Europa utan även för resten av världen eftersom en CE-märkning betraktas som en kvalitetsstämpel.” säger Johan Wäborg, VD på Iconovo.

Om ICOcap
ICOcap är en robust kapselinhalator med en unik greppvänlig design, ett patenterat
integrerat lock som gör den lätt att använda. ICOcap™ är designad med ett lågt inhalationsmotstånd men kan anpassas till önskat inhalationsmotstånd. ICOcap är direkt tillgänglig från Stevanato för snabb produktlansering och konkurrenskraftigt pris.