Iconovo rekryterar Gary Pitcairn (PhD) som Senior Scientific Advisor

Iconovo AB (publ), som utvecklar kompletta inhalationsprodukter för en global marknad, meddelar idag att Gary Pitcairn kommer att börja arbeta för bolaget i rollen som Senior Scientific Advisor. Gary är en erkänd expert inom utveckling av läkemedelsberedningar för inhalation, och är ordförande i den vetenskapliga organisationskommittén för den årliga internationella konferensen Drug Delivery to the Lungs (DDL).

Det är med glädje vi kan meddela att Gary Pitcairn kommer att börja arbeta för Iconovo som Senior Scientific Advisor. I denna roll kommer Gary att ge råd till de projektgrupper som arbetar med omformuleringar, och stödja arbetet med att ta in nya CDMO-projekt till Iconovo. Omformulering av kända aktiva farmaceutiska substanser, inklusive biologiska läkemedel, för inhalation och/eller nya indikationer kräver djup vetenskaplig kunskap. Genom att knyta Gary till Iconovo ökar vår förmåga att tillgodose våra forskningsinriktade kunders behov.

Gary är en erkänd expert inom utveckling av läkemedelsberedningar för inhalation, en senior ledare, och har ett enastående nätverk inom läkemedelsutveckling för näsa och lunga. Han har stor erfarenhet av produktutveckling från stora läkemedelsföretag, från preklinisk till sen fas, inklusive FDA-interaktioner som lett till NDA-ansökningar. Hans tekniska expertis, seniora vetenskapliga ledarskap, imponerande meritlista av framgångar och breda nätverk kommer att stärka Iconovos erbjudande inom omformulerade och nya inhalationsläkemedel.

Gary tog sin doktorsexamen vid University of Nottingham, och har haft roller som Head of Project Leadership inom Respiratory på AstraZeneca, Senior Director inom Respiratory Drug Delivery på Mylan, och har lett Research Inhalation Group på Pfizer. Gary kommer närmast från Nanologica där han var CSO.

"Det är med spänning som jag ser fram emot att bli en del av teamet på Iconovo. Att utveckla nya inhalationsprodukter är en utmanande uppgift, och Iconovo har både en imponerande meritlista av produktinnovation och framgångsrik produktutveckling. Jag ser fram emot att arbeta med kunder, befintliga och nya, för att driva projekt genom tidiga förstudier och in i kliniska konceptstudier, säger Gary Pitcairn.

Kontakter

Johan Wäborg, VD
+46 707 78 51 71
johan.waborg@iconovo.se

Om Iconovo

Iconovo (Nasdaq First North Growth Market: ICO) utvecklar nya inhalationsläkemedel i samarbete med internationella läkemedelsföretag. Bolaget tillhandahåller flera typer av patentskyddade inhalatorer som kan generera betydande kommersiella möjligheter vid utveckling av helt nya läkemedel och vacciner, samt vid patentutgångar för etablerade läkemedel. Det längst framskridna läkemedelsprojektet är en generisk version av astma- och KOL-läkemedlet Symbicort® som förväntas nå marknaden under 2025. Iconovo planerar att marknadsföra denna produkt i Norden genom sitt dotterföretag Iconovo Pharma, medan bolagets partner Amneal Pharmaceuticals har rättigheterna i övriga delar av Europa och i USA. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).