Iconovo nyrekryterar för ökat kundfokus och projektleverans

Iconovo meddelar att man genomfört två nyrekryteringar för att fokusera på kundernas behov och för att kunna leverera kundprojekt på ett planenligt effektivt sätt och med hög kvalitet. Med en ökande projektportfölj och många projekt i en mycket aktiv slutfas har Iconovo tillsatt två nya positioner som kommer bidra till ökad kapacitet i arbetet med såväl nya som existerande projekt.

Nina Bladh, Ph.D., har utsetts till Director Project Management. Nina har 25 års erfarenhet av utveckling av farmaceutiska produkter och kommer senast från en roll som Director CMC Regulatory Affairs på Camurus med stor erfarenhet av att ta farmaceutiska kombinationsprodukter hela vägen till marknad. Nina var dessförinnan på AstraZeneca i 16 år med bl.a. projektledande roller och arbete med inhalationsprodukter. Hon doktorerade 1995 i fysikalisk-organisk kemi vid Lunds Universitet. Nina kommer att ansvara för projektledningen av kundprojekt såväl som interna utvecklingsprojekt.

Måns Österberg Widerstrand har utsetts till Director Alliance Management. Måns har en bred erfarenhet från läkemedelsbranschen. Han började sin karriär som läkemedelsforskare, ledde senare produktion och R&D avdelningar men har de senaste 11 åren haft rådgivande och kundvårdande roller gentemot ledande läkare och B2B kunder, bl.a. som Key Account Manager på Thermo Fisher och Head of Global Generics Sales på Polypeptide. Senast kommer Måns från en roll som Senior Scientific Advisor Allergy på Thermo Fischer. Måns kommer att ansvara för kundvården gentemot befintliga kunder, följa projekten till marknad samt utveckla affären gentemot befintliga kunder. Han kommer ge en generell förstärkning av den kommersiella förmågan hos Iconovo.

”Vi kan idag meddela att vi tillsatt två viktiga nya positioner. Nina och Måns kommer med stor erfarenhet som är både direkt tillämplig och även komplementär till den kompetens som finns inom Iconovo i dag. Stärkta satsar vi nu framåt för att ta de existerande projekten till slutleverans. Vi kommer med de nya positionerna kunna intensifiera vår kommersiella ansats och arbeta vidare målmedvetet med att säkra fler kundkontrakt”, säger Johan Wäborg, VD för Iconovo.